Anita Nederveen

ervaringsgerichte hulpverlening

Mijn eerste werkervaring deed ik op aan een ziekenhuisbed, als verpleegkundige. Daarna belandde ik in de personeelszaken van ons bedrijf. Samen met een dynamische gezins- en familieleven waren deze jaren goed voor heel wat levenservaring.

Deze ervaringen komen bijzonder van pas in de richting die ik ben ingeslagen. Ik volgde een opleiding tot ervaringsgericht hulpverlener en ik vervolg gemotiveerd met leren tot ervaringsgericht therapeut. Met heel veel passie en plezier ben ik beschikbaar voor wie zoekt naar persoonlijke groei, voor wie nood ervaart en voor wie pastorale zorg zoekt.

mijn visie op leven

Ieder mens voelt onbewust aan wat klopt en wat niet klopt. Wat om hem heen wáár is en niet waar is.
Van lieverlee heeft dit aanvoelen plaatsgemaakt voor ratio. Voor weten en begrijpen. "Op je gevoel kun je niet varen", zeggen we dan.
Opvoeding, religie, systemen of netwerken weten mensen zo te overtuigen. Zó sterk, dat het aanvoelen van wat klopt wordt weggeduwd en onbereikbaar lijkt.

Ik geloof dat je rust kunt vinden als je dat wat waar is, dat wat klopt, terugvindt. Als het weer klópt, kun je leven met jezelf en met de ander.

Ik werk daarom ervaringsgericht. Zoekend naar een verbinding tussen weten en voelen. Van hoofd naar hart. Ik ben in ons contact dan ook aanwezig met en vanuit mijn hart.

Omdat voor jou beschikbaar zijn alléén helpend is als ik naast je sta. Als een even kwetsbaar mens als jij bent.

Ik werk vanuit een levende relatie met God. Hij geeft mijn leven van elke dag zin en betekenis. God heeft mij gemaakt en Hij heeft door de jaren heen unieke eigenschappen gevormd, die ik nu krachtig mag inzetten in mijn werken met mensen. Daarin blijf ik van Hem afhankelijk, want het vormen is niet klaar. Ik ben niet perfect. Maar dat wat ik kan, zet ik graag en van harte in.

Of jij in God gelooft, is daarbij geen voorwaarde. Hoewel het mij kleurt hoeft God geen onderwerp van gesprek te zijn om toch tot bijzonder zinvolle ontmoetingen te komen.